Президентът на САЩ Джо Байдън определи като безумие възможното прекратяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън определи като безумие възможното прекратяване на
Коментари Харесай

Байдън: Безумие е да спрем да помагаме на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира като " безумство "  възможното преустановяване на военната помощ за Украйна, пише The New York Times. Според него подобна перспектива е " просто неправилна ".

" Неуспехът да се окаже поддръжка на Украйна е просто безумство. Това е срещу ползите на Съединените щати ", съобщи Байдън. Той изрази убеденост, че Съединени американски щати ще продължат да оказват помощ на Украйна.

" Ние ще го създадем ", заключи американският президент. По-рано Белият дом предизвести, че без приемането на законопроекта за помощта Съединени американски щати скоро ще свършат парите за Украйна. Това безпокои украинското управление, по-специално ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак, който съобщи, че без помощта на Съединени американски щати Украйна може да загуби войната. Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън също съобщи, че Съединени американски щати ще бъдат виновни за провалянето на Украйна, в случай че не ѝ дават помощ.

В същото време републиканците сложиха на Байдън ултиматум във връзка с поддръжката за Киев. По-специално ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън, от който зависят законопроектите, които ще бъдат показани на американските законодатели, предизвести, че няма да поддържа по-нататъшна военна помощ за Украйна, в случай че администрацията на Байдън не се съгласи да ускори сигурността на границата с Мексико.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР